PAVILLON TIL ET KUNSTVÆRK HOS KVADRAT

Kvadrats pavillon er opført som et fritliggende bygningsværk med fin samhørighed til firmaets hovedsæde og det spændende istidslandskab med bløde bakker og dødisrelief. Pavillonen skaber rum for betagende smuk tekstil- kunst og giver endvidere mulighed for mødeaktivitet i tæt forbindelse med naturen.

Tre selvstændige bygningsvolumener - ”a sheet of paper, a paper plate, and an American soda jerks hat” - er skabt af den tyske kunstner Thomas Demand i samarbejde med arkitektfirmaet Caruso St. John fra London. Den nytænkte ”folly”-komposition med hatten, tallerknen og det foldede papir er et overflødighedshorn af pirrende kunstneriskerisk/arkitektoniske stimuli og storslåede vuer mod Mols Bjerge og Helgenæs. Hattens farve matcher på en indlevet måde stedets cikorie blomster med den delikate lysende blå farve.

Det største bygningsvolumen, hatten, med rum til et grandiost tekstilkunst- værk, - Yes But - udført af den tyske kunstner Rosemarie Trockel er en æstetisk og taktil nydelse af stort format. Her er barren sat skyhøjt.

Tallerkenens runde form fungerer som et elegant transparent fordelingsrum, mens rummet under taget med et foldet papirs lethed bruges til receptioner og mødevirksomhed i en oplevelsesrig arkitektonisk ramme med noget på hjerte.

Samlet vurderet er Kvadrats vilje til at samtænke kunst og arkitektur i et ambitiøst skulpturelt Gesamtkunstwerk så enestående og banebrydende, at tildelingen af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris er fuldt fortjent.