BLIS | JULEN 2020

Kære alle, medlemmer af BLIS.

Rigtig glædelig jul og godt Nytår. 

Vi har ikke set meget til hinanden i år, desværre. Håber det bliver anderledes, når vi er kommet ind i 2021. BLIS arrangementer har der ikke været mange af, men på trods heraf har der været megen aktivitet i BLIS bag facaden. 

I foråret fyldte ”Kend Dit Hus” meget med de sidste fotos, tekst, boglayout o. s. v. Bogudgivelse i august med borgmesteren og Søren Vadstrup og stor deltagelse fra jer, BLIS medlemmer, fra ejere af bevaringsværdige huse, politikere, ejendomsmæglere og håndværkere. BLIS har været meget aktiv i Ebeltoft i Udvikling, og vi har fået indflydelse i Træpolitikken i Syddjurs Kommune. Udfordringerne for vort land og lokalt for vor kommune bliver de store solcelleanlæg. Her er vi på banen med øje for kulturlandskaberne, vore naturperler og bebyggelse, bl. a. i samarbejde med vor hovedorganisation Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 

For Ebeltoft middelalderby er det store planlagte byggeri på Slagterigrunden helt centralt for byens sammenhæng med havnen og Vigen. BLIS har henvendt sig til borgmesteren og andre politikere for at forsøge at gøre vor indflydelse gældende, så Slagterigrundens almene og private boliger bliver et unikt og smukt byggeri, der brander vor smukke Ebeltoft. 

Vi har udsat arrangementerne med arkitektur af Friis & Moltke i Syddjurs, arrangement vedr. skiltning i Ebeltoft handelsby med bl.a. journalist og foredragsholder Peter Olesen, møder med distriktsråd omkring udgivelsen af ”Kend Dit Hus” og med ejendomsmæglerne i kommunen og endelig et tættere samarbejde med håndværkerne. Vi glæder os til det hele i 2021 og til at kunne mødes med jer om vor unikke bygningskultur- og landskaber, som vi er så beriget af i vor smukke Syddjurs Kommune. 

Bedste hilsner og stor tak for jeres opbakning til vor bygnings- og landskabs-kultur. 

Anna Søgaard 
BLIS | Formand