SOMMERHUS | FUGLEMOSEN 21 FUGLSØ

Sommerhuset ved Fuglemosen i Fuglsø er placeret på en skrånende naturgrund med fald mod Ebeltoft Vig. Den fine placering og tilpasning i terrænet giver en storslået udsigt fra huset til himmelhvælvet og Ebeltoft Vigs reflekterende vandspejl.

Det beskedne stråtækte træhus med saddeltag og et lille anneks i samme stil giver et autentisk billede af hvordan sommerhuset i 30erne blev opfattet og brugt til ferier og rekreation i naturen.

Huset er nænsomt restaureret med fokus på at bevare den oprindelige byggeskik og indretning med stue, køkken og værelse i hovedhuset. I det lille anneks tæt ved er der toilet-, vaske- og badefaciliteter til pirrende legemspleje, mens man nyder udsigten mod Vigen.

Den oprindelige sammensætning af materialerne er videreført på forbilledlig vis med en smagfuld farvesætning. Det giver husets facader og rum en behagelig afslappet stemning, som hurtigt bringer en i take it easy mode.

Sommerhuset og annekset er en meget vellykket og nænsom restaurering, som fuldt ud fortjener tildelingen af Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris.